0,00zł
DO RABATU NA WYSYŁKĘ: 1000złBioSach C 1KG
- Waga: 1.20 KG
- Dostępność: Wysyłka w ciągu 1-2 dni
- Dostępna wysyłka: Paczkomat, Kurier, Odbiór osobisty
- Producent:
- Stawka VAT: 8%
- Numer certyfikatu ekologicznego: SE/52/2021
JEDNA PRZESYŁKA DO 30 KG
BioSach C 1KG
Organiczny stymulator wzrostu pochodzenia naturalnego wytwarzany na bazie nieaktywnych drożdży. Zawiera aminokwasy, białko, tłuszcz, węglowodany, makro i mikroelementy, a także pochodzące z drożdży witaminy z grupy B (B1 i B2). Biorą one czynny udział w metabolizmie węglowodanów i biosyntezie aminokwasów, a także procesie odbierania bodźców związanych z niekorzystnymi warunkami środowiskowymi. Pełnią więc w roślinie funkcję czynnika antystresowego. Biostymulator zwiększa ich odporność na stresy wywołane przez niekorzystne działanie warunków atmosferycznych, na choroby grzybowe i szkodliwe działanie szkodników. W efekcie BioSach C zwiększa potencjał plonotwórczy roślin oraz poprawia efektywność podstawowych zabiegów agrotechnicznych.
Biostymulator przeznaczony jest do stosowania w uprawach rolniczych, warzywniczych i sadowniczych.
Biosach C dopuszczony jest do stosowania w rolnictwie ekologicznym pod numerem SE/52/2021 (decyzja Ministerstwa Rolnictwa nr S-947/21). Biostymulator posiada ATEST Nr PZH/BT-3500/2018.
ROŚLINY WARZYWNE
Ogórek, pomidor, papryka, kapusta, cebula, czosnek, seler, marchew, pietruszka, sałata, rzodkiewka, fasola, bób, burak czerwony
Dawka 1,0-1,5 kg/ha
2-5 zabiegów w sezonie: opryskiwać co 7-14 dni.
Zalecana ilość wody: 200-500 l wody/ha.
ROŚLINY SADOWNICZE
Drzewa ziarnkowe
Dawka 1,0-1,5 kg/ha
Drzewa pestkowe
Dawka 1,0-1,5 kg/ha
2-8 zabiegów w sezonie: od początku pękania pąków, aż do końca wzrostu zawiązków owocowych
Zalecana ilość wody: 200-1000 l wody/ha.
KRZEWY JAGODOWE
Dawka 1,0-1,5 kg/ha
2-5 zabiegów w sezonie: od początku rozwoju pędów, liści i kwiatostanów aż do początku dojrzewania owoców oraz zalecany dodatkowy oprysk po zbiorach owoców.
Zalecana ilość wody: 200-500 l wody/ha.
Winorośl
Dawka 1,0-1,5 kg/ha.
2-6 zabiegów w sezonie: od fazy pękania pąków, aż do twardnienia jagód.
Zalecana ilość wody: 200-1000 l wody/ha.
Truskawka
Dawka 1,0-1,5 kg/ha.
2-5 zabiegów w sezonie: po ruszeniu wegetacji, aż do końca wzrostu owoców i ich początku wybarwiania oraz dodatkowy zabieg po zbiorach owoców
Zalecana ilość wody: 200-500l wody/ha.
ROŚLINY ROLNICZE
Zboża ozime i jare
Dawka 1,0 kg/ha.
4 zabiegi w sezonie: Jesienią 1 zabieg dolistnie w fazie 3-5 liści. Wiosną 3 zabiegi dolistne: ruszenie wegetacji; w fazie liścia flagowego; w fazie kłoszenia.
Zalecana ilość wody: 200-500 l/ha.
Rzepak ozimy i jary
Dawka 1,0 kg/ha.
4 zabiegi w sezonie: Jesienią 1 zabieg dolistnie w fazie 4-8 liści. Wiosną 3 zabiegi dolistne: ruszenie wegetacji; w fazie rozwoju pąków, rozwój łuszczyn.
Zalecana ilość wody: 200-500 l/ha.
Kukurydza
Dawka 1,0 kg/ha.
2 zabiegi w sezonie: dolistnie w fazie 4-6 liści; w fazie 8-12 liści.
Zalecana ilość wody: 200-500 l/ha.
Buraki cukrowe
Dawka 1,0 kg/ha.
4 zabiegi w sezonie: dolistnie w fazie 4-6 liści; w fazie rozwoju rozety liściowej (zakrywania międzyrzędzi), powtórzyć po 7-14 dniach.
Zalecana ilość wody: 200-500 l/ha.
Ziemniaki
Dawka 1,0-2,0 kg/ha.
7-10 zabiegów w sezonie: dolistnie w fazie 3-5 liści; w fazie rozwoju pędów bocznych; w fazie zakrywania międzyrzędzi; w fazie zawiązywania bulw; w fazie pąkowania; w fazie kwitnienia; w fazie tworzenia jagody. Zalecana ilość wody: 200-500 l/ha.