Marchew Galicja Nasiona 100 g

0 (0)
Cena: 31,00 zł (w tym 8% VAT)
Brak towaru w magazynie!
Powiadom o dostępności
Wysyłka w 24h!
Ikona ciągnika
31 snopków w programie Żniwa w Polu
Ikona snopków
  • Darmowa dostawa ikona
    Darmowa dostawa od 1000 zł (do 30 kg)
  • Dostępna wysyłka ikona
    Dostępna wysyłka: InPost Paczkomat ® 24/7, Automat Paczkowy, Kurier, Odbiór osobisty
  • Formy płatności ikona
    Formy płatności: Blik, Tpay, przelew, Apple Pay, Google Pay, PayPo, pobranie
  • Oryginalne produkty ikona
    Tylko oryginalne produkty
  • Kup hurtowo ikona
    Kup hurtowo do dalszej odsprzedaży. Zapytaj o wycenę.

Nasiona wczesnej marchwi Galicja 100 g

 

Marchew Galicja jest średnio wczesną odmianą o gładkim, średnio długim korzeniu o cylindrycznym do lekko stożkowatym kształcie. Charakteryzuje się intensywnie pomarańczową barwą przekroju, małym do średniego rdzeniem i małą skłonnością do zazielenienia. Zawiera dużo suchej masy i ma małą skłonność do kumulowania azotanów. Odmiana odporna, na  zazielenienia zewnętrzne i wewnętrzne.

Marchew ceni się za jej walory smakowe oraz dużą zawartość beta-karotenu czyli prowitaminy A, która bardzo dobrze wpływa na narząd wzroku. Marchew zawiera także inne witaminy jak witaminy z grupy B, H, PP, E i K oraz minerały. Do najważniejszych należą: potas, fosfor, żelazo, wapń i magnez, jest również jednym z głównych składników włoszczyzny. Surowe korzenie to bardzo wartościowa przekąska o niskiej wartości kalorycznej. Spożywanie korzeni marchwi ma pozytywny wpływ na przewód pokarmowy. Sok z marchwi poleca się m.in. w leczeniu anemii, chorób skóry i oczu, reumatyzmie oraz cukrzycy.

 

Marchew Galicja o długim korzeniu do przetwórstwa i przechowywania

 

Marchew Galicja – zastosowanie

Odmiana doskonała do bezpośredniego spożycia i przetwarzania. Nadaje się do długiego przechowywania.

Okres wegetacji

  • 110 – 120 dni

Wysiew

  • Marzec – Kwiecień 

Termin plonowania i zbioru

  • Czerwiec

​Stanowisko pod uprawę marchwi – ogólne zalecenia

Marchew najlepiej rośnie na słonecznym stanowisku, co sprzyja wyższej zawartości cukrów i karotenu. Preferowana jest lekka, piaszczysto-gliniasta, próchniczna i umiarkowanie wilgotna gleba z małą zawartością azotu oraz pH w zakresie 6,0-6,8. Unikać nawożenia obornikiem lub wapnowania przed siewem. Dobrymi przedplonami są zboża, kukurydza, pory, kapusta, kalafior, kalarepa. Unikać miejsc, gdzie wcześniej rosły buraki, selery, kapusta brukselska, pietruszka, groch, fasola, czy ziemniaki.

Waga: 0.10 KG

#14381
Cena: 31,00 zł (w tym 8% VAT)
Powiadom o dostępności