0,00zł
DO RABATU NA WYSYŁKĘ: 1000zł
Program został opracowany przez zespół specjalistów Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach. Zawiera on uaktualnione informacje dotyczące środków do zwalczania chorób, chwastów i szkodników roślin warzywnych uprawianych w polu.
Niniejsze wydanie zawiera zaktualizowane, autorskie zalecenia dotyczące zwalczania chorób szkodników i chwastów, a także wskazówki stosowania środków wspomagających chemiczną i biologiczną ochronę roślin. Uwzględnia zmiany w asortymencie środków ochrony roślin zarejestrowanych w Polsce do uprawy warzyw w polu, zgodnie z rejestrem środków ochrony roślin dopuszczonych do obrotu i stosowania na podstawie zezwoleń Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi według stanu na dzień 15.11.2021 r.
Znajdziemy w nim szczegółowe zalecenia ochrony poszczególnych gatunków roślin warzywnych uprawianych w polu z uwzględnieniem wszystkich zarejestrowanych środków wraz z opisami zwalczanych agrofagów, terminami stosowania, a także okresami karencji.
Możemy zauważyć wyraźną tendencję do wycofywania środków bardzo szkodliwych dla środowiska, a wprowadzanie preparatów mikrobiologicznych, biotechnicznych oraz stymulujących odporność roślin na choroby, co wpisuje się w nową strategię rozwoju gospodarczego Unii Europejskiej określaną terminem „Europejski Zielony Ład”.
Autorzy: Zespół Autorów Państwowego Instytutu Badawczego w Skierniewicach
Format: A4
Liczba stron: 376
Okładka: Miękka
Wydawnictwo: Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o.
Waga: 0.50 KG