📢 Zamówienia do godz. 14.00 nadamy dziś 💪 Przewidywana dostawa -> Jutro 🚚
Agro-Sorb L-Amino+ B 5L
0 (0)
Kup razem
Kup razem Ashanti Max 0,2L
65,00 zł
Kup razem ZumSil 0,5L
120,00 zł
Kup razem BioSMART 1L
94,60 zł

Agro-Sorb L-Amino+ B 5L

0 (0)
Pojemność
Na magazynie pozostały tylko 2 sztuki
Cena: 215,00 zł (w tym 8% VAT)
Kup teraz, wyślemy dziś! Złóż zamówienie w ciągu 2:38:28
Ikona ciągnika
215 snopków w programie Żniwa w Polu
Ikona snopków
Kup razem
Kup razem Ashanti Max 0,2L
65,00 zł
Kup razem ZumSil 0,5L
120,00 zł
Kup razem BioSMART 1L
94,60 zł

Agro-Sorb L-Amino+ B  to ekologiczny nawóz biostymulujący z aminokwasami i borem poprawiający kwitnienie i owocowanie oraz ogólną jakość plonu, a także odporność na czynniki stresowe

Agro-Sorb L-Amino+ B to specjalistyczny organiczno-mineralny nawóz biostymulujący skompleksowany aktywnymi biologicznie naturalnymi L-α aminokwasami oraz borem. Przeznaczony do stosowania w rolnictwie ekologicznym. Rekomendowany jest zwłaszcza w warunkach stresowych oraz dla roślin, które wymagają dużej ilości boru lub mogą mieć problemy w okresie kwitnienia i zawiązywania owoców. Do roślin o dużych wymaganiach w stosunku do boru należą: rośliny sadownicze, buraki, rzepak, ziemniaki, słonecznik, lucerna, groch, bobik, mak, konopie, len, tytoń. 

L-Amino+ B zapobiega niedoborom boru, a dzięki unikalnej technologii L-Amino+® zapewnia szybkie dostarczenie zarówno boru, jak i aminokwasów do tych miejsc w roślinie, w których są najbardziej potrzebne. Składniki są maksymalnie wykorzystane przez roślinę dzięki łatwej transpiracji do tkanek. Nawóz zapewnia m.in. prawidłowy wzrost organów generatywnych roślin oraz lepsze kwitnienie i owocowanie.

Nawóz rekomendowany do upraw ekologicznych i konwencjonalnych - posiada Państwowy Certyfikat Ekologiczni IUNG Puławy nr NE/565/2021. Decyzja MRiRW nr 643/2021.

Skład:

  • wolne aminokwasy: 5,00% (m/m)
  • bor (B) 5,00% (m/m)
  • azot całkowity (N) 3,00% (m/m)

Dawkowanie - jak stosować Agro-Sorb L-Amino+ B?

  • Uprawy jagodowe (jednorazowa dawka):
    • stosowanie dolistne: 0,2-0,3% (200-300 ml nawozu w 100 l wody)
    • stosowanie dokorzeniowe: 4-6 l/ha (łączna dawka nawozu w całym sezonie 40 l/ha)
  • Uprawy sadownicze (jednorazowa dawka):
    • stosowanie dolistne: 0,2-0,3% (200-300 ml nawozu w 100 l wody)
    • stosowanie dokorzeniowe: 4-6 l/ha (łączna dawka nawozu w całym sezonie 40 l/ha)
  • Warzywa polowe (jednorazowa dawka):
    • stosowanie dolistne:  0,2-0,3% (200-300 ml nawozu w 100 l wody)
    • stosowanie dokorzeniowe: 4-6 l/ha (łączna dawka nawozu w całym sezonie 40 l/ha)

Agro-Sorb L-Amino+ B - wpływ na rośliny. Jak działa L-Amino+ B?

  • Poprawia kwitnienie i owocowanie,
  • wpływa na prawidłowy wzrost organów generatywnych,
  • łatwo i szybko dostarcza bor do wnętrza tkanek roślin,
  • zwiększa i wyrównuje plonowanie roślin,
  • poprawia rozwój systemu korzeniowego,
  • poprawia wigor roślin i wpływa na ich silniejszy wzrost,
  • zwiększa przyswajalność składników pokarmowych z gleby,
  • wspomaga regenerację roślin oraz podnosi naturalną odporność roślin na czynniki stresowe.

Cechy biostymulatora

  • Postać: płynna, roztwór

Agro-Sorb L-Amino+ B - zalecenia stosowania

  • L-Amino+ B jest kompatybilny i może być mieszany z większością nawozów oraz środków ochrony roślin
  • Biostymulujący nawóz L-Amino+ B przeznaczony jest do stosowania dokorzeniowego i dolistnego
  • Nie stosować z nawozami i środkami ochrony roślin, które tworzą roztwory zasadowe oraz z miedzianami
  • Nawóz do zastosowań profesjonalnych

 

 

Waga: 5.50 KG

#13527

Stosowanie AGRO‑SORB L‑AMINO+ B

 

Pomidor – L‑Amino+B

Warzywa polowe: Pomidor • Ziemniak • Burak

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Ilość cieczy roboczej l/ha Termin
Pomidor Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l wody) 300–500 Wykonać 1–2 zabiegi podczas kwitnienia.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania.
Ziemniak Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l wody) 300–500 Wykonać 2–3 zabiegi od początku kwitnienia.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania.
Burak Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l wody) 300–500 Dwa zabiegi: 1 w fazie grubienia korzenia, 1 w fazie intensywnego wzrostu korzenia.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania.
Marchew – L‑Amino+B

Marchew

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Ilość cieczy roboczej l/ha Termin
Marchew Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) 300–500 Dwa zabiegi: 1 w fazie grubienia korzenia, 1 w fazie intensywnego wzrostu korzenia.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania.
Ogórek – L‑Amino+B

Ogórek

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Ilość cieczy roboczej l/ha Termin
Ogórek Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) 300–500 1–2 zabiegi przed kwitnieniem.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania.
Cebula – L‑Amino+B

Cebula

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Ilość cieczy roboczej l/ha Termin
Cebula Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) 300–500 1–2 zabiegi od fazy 3–5 liści do początku wiązania główki.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania.
Papryka – L‑Amino+B

Papryka

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Ilość cieczy roboczej l/ha Termin
Papryka Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) 300–500 1–2 zabiegi podczas kwitnienia.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania.
Brokuł – L‑Amino+B

Brokuł

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Ilość cieczy roboczej l/ha Termin
Brokuł Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) 300–500 1–2 zabiegi w fazie formowania róży.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania.
Jabłoń – L‑Amino+B

Jabłoń

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Termin
Jabłoń Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) Łącznie 4–6 zabiegów: 1–2 od fazy różowego/białego pąka do początku kwitnienia, 2–3 po opadnięciu płatków, 1 po zbiorach.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Wykonać zabiegi co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców.
Czereśnia i Wiśnia – L‑Amino+B

Czereśnia • Wiśnia

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Termin
Wiśnia Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) Łącznie 3–4 zabiegi: 1–2 od fazy białego pąka do początku kwitnienia, 1 po opadnięciu płatków, 1 po zbiorach.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców.
Czereśnia Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) Łącznie 3–4 zabiegi: 1–2 od fazy białego pąka do początku kwitnienia, 1 po opadnięciu płatków, 1 po zbiorach.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców.
Śliwa – L‑Amino+B

Śliwa

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Termin
Śliwa Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) Łącznie 3–4 zabiegi: 1–2 od fazy białego pąka do początku kwitnienia, 1 po opadnięciu płatków, 1 po zbiorach.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców.
Grusza – L‑Amino+B

Grusza

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Termin
Grusza Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) Łącznie 4–6 zabiegów: 1–2 od fazy różowego/białego pąka do początku kwitnienia, 2–3 po opadnięciu płatków, 1 po zbiorach.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców.
Truskawka – L‑Amino+B

Uprawy jagodowe: Truskawka • Malina • Winorośl

Uprawa Stosowanie Dawka l/ha (jednorazowa) Stężenie % Ilość cieczy roboczej l/ha Termin
Truskawka Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) 300–600 2 zabiegi od pojawienia się pierwszych liści do początku kwitnienia.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców (systemy nawadniania).
Malina Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) 300–600 2 zabiegi od pojawienia się pierwszych liści do początku kwitnienia.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców (systemy nawadniania).
Winorośl Dolistne 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) 300–750 Łącznie 1–2 zabiegi: 1 przed kwitnieniem, 1 po pojawieniu się owoców.
Dokorzeniowe 4–6
Łącznie 40 l/ha w sezonie.
Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców (systemy nawadniania).
Dokumenty do pobrania
  • Produkt do upraw ekologicznych. Nr zezwolenia MRiRW / Nr certyfikatu eko: NE/565/2021
AGRO-SORB Gruszowa 47 42-215 Częstochowa
Cena: 215,00 zł (w tym 8% VAT)