0,00 zł
DO RABATU NA WYSYŁKĘ: 1000 zł
Agro-Sorb L-Amino+ B to ekologiczny nawóz biostymulujący z aminokwasami i borem poprawiający kwitnienie i owocowanie oraz ogólną jakość plonu, a także odporność na czynniki stresowe.
Agro-Sorb L-Amino+ B to specjalistyczny organiczno-mineralny nawóz biostymulujący skompleksowany aktywnymi biologicznie naturalnymi L-α aminokwasami oraz borem. Przeznaczony do stosowania w rolnictwie ekologicznym. Rekomendowany jest zwłaszcza w warunkach stresowych oraz dla roślin, które wymagają dużej ilości boru lub mogą mieć problemy w okresie kwitnienia i zawiązywania owoców. Do roślin o dużych wymaganiach w stosunku do boru należą: rośliny sadownicze, buraki, rzepak, ziemniaki, słonecznik, lucerna, groch, bobik, mak, konopie, len, tytoń.
L-Amino+ B zapobiega niedoborom boru, a dzięki unikalnej technologii L-Amino+® zapewnia szybkie dostarczenie zarówno boru, jak i aminokwasów do tych miejsc w roślinie, w których są najbardziej potrzebne. Składniki są maksymalnie wykorzystane przez roślinę dzięki łatwej transpiracji do tkanek. Nawóz zapewnia m.in. prawidłowy wzrost organów generatywnych roślin oraz lepsze kwitnienie i owocowanie.
Nawóz rekomendowany do upraw ekologicznych i konwencjonalnych - posiada Państwowy Certyfikat Ekologiczni IUNG Puławy nr NE/565/2021. Decyzja MRiRW nr 643/2021.
Waga: 5.50 KG
#13527

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Ilość cieczy roboczej l/ha | Termin |
|---|---|---|---|---|---|
| Pomidor | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l wody) | 300–500 | Wykonać 1–2 zabiegi podczas kwitnienia. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania. | |
| Ziemniak | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l wody) | 300–500 | Wykonać 2–3 zabiegi od początku kwitnienia. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania. | |
| Burak | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l wody) | 300–500 | Dwa zabiegi: 1 w fazie grubienia korzenia, 1 w fazie intensywnego wzrostu korzenia. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania. |

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Ilość cieczy roboczej l/ha | Termin |
|---|---|---|---|---|---|
| Marchew | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | 300–500 | Dwa zabiegi: 1 w fazie grubienia korzenia, 1 w fazie intensywnego wzrostu korzenia. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania. |

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Ilość cieczy roboczej l/ha | Termin |
|---|---|---|---|---|---|
| Ogórek | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | 300–500 | 1–2 zabiegi przed kwitnieniem. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania. |

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Ilość cieczy roboczej l/ha | Termin |
|---|---|---|---|---|---|
| Cebula | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | 300–500 | 1–2 zabiegi od fazy 3–5 liści do początku wiązania główki. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania. |

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Ilość cieczy roboczej l/ha | Termin |
|---|---|---|---|---|---|
| Papryka | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | 300–500 | 1–2 zabiegi podczas kwitnienia. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania. |

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Ilość cieczy roboczej l/ha | Termin |
|---|---|---|---|---|---|
| Brokuł | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | 300–500 | 1–2 zabiegi w fazie formowania róży. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–15 dni w wegetacji przy zastosowaniu systemów nawadniania. |

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Termin |
|---|---|---|---|---|
| Jabłoń | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | Łącznie 4–6 zabiegów: 1–2 od fazy różowego/białego pąka do początku kwitnienia, 2–3 po opadnięciu płatków, 1 po zbiorach. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | Wykonać zabiegi co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców. |

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Termin |
|---|---|---|---|---|
| Wiśnia | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | Łącznie 3–4 zabiegi: 1–2 od fazy białego pąka do początku kwitnienia, 1 po opadnięciu płatków, 1 po zbiorach. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców. | |
| Czereśnia | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | Łącznie 3–4 zabiegi: 1–2 od fazy białego pąka do początku kwitnienia, 1 po opadnięciu płatków, 1 po zbiorach. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców. |

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Termin |
|---|---|---|---|---|
| Śliwa | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | Łącznie 3–4 zabiegi: 1–2 od fazy białego pąka do początku kwitnienia, 1 po opadnięciu płatków, 1 po zbiorach. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców. |

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Termin |
|---|---|---|---|---|
| Grusza | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | Łącznie 4–6 zabiegów: 1–2 od fazy różowego/białego pąka do początku kwitnienia, 2–3 po opadnięciu płatków, 1 po zbiorach. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców. |

| Uprawa | Stosowanie | Dawka l/ha (jednorazowa) | Stężenie % | Ilość cieczy roboczej l/ha | Termin |
|---|---|---|---|---|---|
| Truskawka | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | 300–600 | 2 zabiegi od pojawienia się pierwszych liści do początku kwitnienia. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców (systemy nawadniania). | |
| Malina | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | 300–600 | 2 zabiegi od pojawienia się pierwszych liści do początku kwitnienia. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców (systemy nawadniania). | |
| Winorośl | Dolistne | — | 0,2–0,3% (200–300 ml/100 l) | 300–750 | Łącznie 1–2 zabiegi: 1 przed kwitnieniem, 1 po pojawieniu się owoców. |
| Dokorzeniowe | 4–6 Łącznie 40 l/ha w sezonie. |
— | — | Co 7–14 dni do końca kwitnienia do początku zbioru owoców (systemy nawadniania). |