0,00zł
DO RABATU NA WYSYŁKĘ: 1000zł
MIKROVIT MOLIBDEN 33 1L
Płynny nawóz z molibdenem, w formie łatwo i szybko dostępnej dla roślin do stosowania dolistnego oraz do sporządzania pożywki do fertygacji upraw. Nawóz korzystnie wpływa na jakość i wielkość plonu, m.in. wpływa na większą produkcję biomasy, lepsze parametry jakościowe plonu, wspomaga wiązanie azotu atomsferycznego w roślinach, bierze udział w prawidłowej budowie organów wegetatywnych roślin, poprawia zimotrwałość roślin oraz zwiększa ich odporność na stresy.
Mikrovit Molibden 33 stosowany profilaktycznie w uprawach roślin o wysokich wymaganiach w stosunku do molibdenu (zboża, rośliny kapustowate, bobowate) – jest najefektywniejszym źródłem molibdenu. Nawóz jest również niezbędny wtedy, gdy występują warunki glebowe ograniczające dostępność molibdenu dla roślin (niskie pH, niska zawartość substancji organicznej, niedobór wody w glebie). Stosowany w terminach i dawkach zalecanych w programach nawożenia poszczególnych gatunków, skutecznie zapobiega powstawaniu niedoboru molibdenu w roślinach.
Mikrovit Molibden 33 stosowany interwencyjnie skutecznie likwiduje niedobór molibdenu, a także ogranicza negatywne skutki wystąpienia takiego okresowego niedoboru. Dokarmianie interwencyjne jest konieczne, gdy wystąpią wizualne objawy niedoboru molibdenu na roślinach lub gdy wyniki analizy materiału roślinnego wskazują na zbyt niską zawartość tego pierwiastka (ukryte niedobory).
Waga: 1.20 KG
PSZENICA OZIMA |
|
◆ Jesień: faza 3.–6. liścia |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ Wiosna: krzewienie Termin zabiegu traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,5), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ wzrost źdźbła Termin zabiegu traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,5), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
PSZENICA JARA |
|
◇/◆ rozwój liści – krzewienie Termin zabiegu traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,5), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ wzrost źdźbła Termin zabiegu traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,5), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
PSZENŻYTO OZIME |
|
◆ Jesień: faza 3.–6. liścia |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ Wiosna: kontynuacja krzewienia Termin zabiegu traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,5), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ wzrost źdźbła Termin zabiegu traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,5), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
PSZENŻYTO JARE |
|
◇/◆ rozwój liści – krzewienie Termin zabiegu traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,5), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ wzrost źdźbła Termin zabiegu traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,5), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
JĘCZMIEŃ PASZOWY ozimy |
|
◆ Jesień: rozwój liści – do początku krzewienia |
0,5–1 l/ha |
◇ Wiosna: początek wzrostu źdźbła |
0,5–1 l/ha |
◇ faza liścia flagowego – do początku ukazywania się ości kłosa |
0,5–1 l/ha |
JĘCZMIEŃ PASZOWY jary |
|
◇ rozwój liści – do początku wzrostu źdźbła |
0,5–1 l/ha |
◇ faza liścia flagowego – do początku ukazywania się ości kłosa |
0,5–1 l/ha |
JĘCZMIEŃ BROWARNY ozimy |
|
◆ Jesień: rozwój liści – do początku krzewienia |
0,5–1 l/ha |
◇ Wiosna: początek wzrostu źdźbła |
0,5–1 l/ha |
JĘCZMIEŃ BROWARNY jary |
|
◇ rozwój liści – do początku wzrostu źdźbła |
0,5–1 l/ha |
ŻYTO OZIME |
|
Jesień |
0,5–1 l/ha |
Wiosna Zabieg traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 5,5), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. W zabiegach wiosennych nie przekraczać łącznej dawki 1 l/ha. |
0,5–1 l/ha |
◇ faza liścia flagowego – do początku kłoszenia (BBCH 39–51) |
0,5–1 l/ha |
ŻYTO JARE |
|
◇/◆ rozwój liści – do początku wzrostu źdźbła (BBCH 13–32) Zabieg traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 5,5), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. W zabiegach wiosennych nie przekraczać łącznej dawki 1 l/ha. |
0,5–1 l/ha |
◇ faza liścia flagowego – do początku kłoszenia (BBCH 39–51) |
0,5–1 l/ha |
OWIES |
|
◇ rozwój liści – krzewienie |
0,5–1 l/ha |
◇ wzrost źdźbła – do fazy liścia flagowego |
0,5–1 l/ha |
RZEPAK OZIMY |
|
Jesień: |
0,5–1 l/ha |
Wiosna: Zabieg traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,0), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
◇ rozwój pąków kwiatowych – do początku kwitnienia W zabiegach wiosennych nie przekraczać łącznej dawki 1 l/ha. |
0,5–1 l/ha |
RZEPAK JARY |
|
◆ rozwój liści – do początku wzrostu pędu głównego |
0,5–1 l/ha |
◇ rozwój pąków kwiatowych – do początku kwitnienia W zabiegach wiosennych nie przekraczać łącznej dawki 1 l/ha. |
0,5–1 l/ha |
SŁONECZNIK |
|
◆ faza 4.–6. liścia (BBCH (BBCH 14–16) |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ początek wzrostu pędu (BBCH 30–33) Zabieg traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,0), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
LEN |
|
◇ faza 2.–4. liścia (BBCH 12–14) |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ wzrost pędu głównego – pęd osiągnął 50% długości typowej dla odmiany (BBCH 30–35) Zabieg traktować jako optymalny w przypadku uprawy na glebach kwaśnych (pH poniżej 6,0), a także w przypadku wysokiego nawożenia azotowego. |
0,5–1 l/ha |
KUKURYDZA |
|
◇ faza 2.–6. liścia (optymalny termin zabiegu to 4 liście) |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ faza 7.–8. liścia |
0,5–1 l/ha |
BURAK CUKROWY |
|
◇ początek zakrywania międzyrzędzi |
0,5–1 l/ha |
◇ początek rozwoju korzenia spichrzowego |
0,5–1 l/ha |
ZIEMNIAK zbierany w fazie pełnej dojrzałości |
|
◇/◆ początek wzrostu pędów i liści (wysokość roślin ok. 10 cm) |
0,5–1 l/ha |
◇ wzrost pędów i liści (wysokość roślin ˃15 cm) |
0,5–1 l/ha |
SOJA |
|
◆ rozwój pierwszych liści trójlistkowych ◇ początek wzrostu pędów ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek rozwoju strąków i nasion |
0,5–1 l/ha |
GROCH |
|
◆ rozwój pierwszych liści właściwych ◇ początek wzrostu pędów ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek rozwoju strąków i nasion |
0,5–1 l/ha |
FASOLA |
|
◆ rozwój pierwszych liści właściwych ◇ początek wzrostu pędów ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek rozwoju strąków i nasion |
0,5–1 l/ha |
BÓB |
|
◆ rozwój pierwszych liści właściwych ◇ początek wzrostu pędów ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek rozwoju strąków i nasion |
0,5–1 l/ha |
BOBIK |
|
◆ rozwój pierwszych liści właściwych ◇ początek wzrostu pędów ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek rozwoju strąków i nasion |
0,5–1 l/ha |
ŁUBIN |
|
◆ tworzenie rozety ◇ początek wzrostu pędów ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek rozwoju strąków i nasion |
0,5–1 l/ha |
JABŁOŃ – sady bez fertygacji – młody, nieowocujący sad |
|
◇ Wiosna: rozwój liści |
0,5–1 l/ha |
◆ Wiosna/lato: wzrost pędu głównego i pędów bocznych |
0,5–1 l/ha |
JABŁOŃ – sady bez fertygacji– owocujący sad |
|
◇ zielony pąk |
0,5–1 l/ha |
JABŁOŃ – szkółki drzewek – szkółka drzewek szczepionych przez okulizację |
|
◇ 1. rok – wiosna (po przyjęciu się podkładek): początek rozwoju liści |
0,5–1 l/ha |
◇ 2. rok – wiosna (po ścięciu podkładki nad tarczką okulizacyjną): początek rozwoju pędu i liści |
0,5–1 l/ha |
◆ 2. rok – wiosna/lato: wzrost pędu głównego i pędów bocznych |
0,5–1 l/ha |
GRUSZA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◇ zielony pąk |
0,5–1 l/ha |
◇ początek rozwoju owoców |
0,5–1 l/ha |
CZEREŚNIA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◇ koniec kwitnienia / początek rozwoju liści |
0,5–1 l/ha |
◇ po zbiorach owoców |
0,5–1 l/ha |
CZEREŚNIA – sady fertygowane – owocujący sad |
|
◇ koniec kwitnienia / początek rozwoju liści |
0,5–1 l/ha |
◇ po zbiorach owoców |
0,5–1 l/ha |
WIŚNIA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◇ koniec kwitnienia / początek rozwoju liści |
0,5–1 l/ha |
◇ po zbiorach owoców |
0,5–1 l/ha |
BRZOSKWINIA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◇ koniec kwitnienia / początek rozwoju liści |
0,5–1 l/ha |
◇ po zbiorach owoców |
0,5–1 l/ha |
NEKTARYNA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◇ koniec kwitnienia / początek rozwoju liści |
0,5–1 l/ha |
◇ po zbiorach owoców |
0,5–1 l/ha |
MORELA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◇ koniec kwitnienia / początek rozwoju liści |
0,5–1 l/ha |
◇ po zbiorach owoców |
0,5–1 l/ha |
ŚLIWA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◇ koniec kwitnienia / początek rozwoju liści |
0,5–1 l/ha |
◇ po zbiorach owoców |
0,5–1 l/ha |
BORÓWKA AMERYKAŃSKA – plantacje bez fertygacji – plantacje owocujące |
|
◆ początkowy rozwój liści i kwiatostanów |
0,5–1 l/ha |
◇ rozwój i dojrzewanie owoców |
0,5–1 l/ha |
◇ po zbiorach owoców |
0,5–1 l/ha |
BORÓWKA AMERYKAŃSKA – plantacje fertygowane – plantacje owocujące |
|
◇ początek rozwoju liści i kwiatostanów |
0,5–1 l/ha |
MALINA – plantacje bez fertygacji – malina jesienna – odmiany owocujące na pędach jednorocznych |
|
◇ pędy osiągają ok. 1/2 docelowej długości |
0,5–1 l/ha |
MALINA – plantacje bez fertygacji – malina letnia – odmiany owocujące na pędach dwuletnich |
|
◇ rozwój liści i pędów |
0,5–1 l/ha |
WINOROŚL |
|
◆ początek rozwoju liści i nowych pędów |
0,5–1 l/ha |
◇ rozwój kwiatostanów |
0,5–1 l/ha |
◇ rozwój owoców – do fazy jagód wielkości grochu |
0,5–1 l/ha |
TRUSKAWKA |
|
◇ Wiosna – rozwój liści i koron |
0,5 l/ha |
TRUSKAWKA – plantacje bez fertygacji – Odmiany owocujące latem, plantacje owocujące. |
|
◇ Wiosna: po wznowieniu wegetacji – rozwój liści, 2 zabiegi co 7–14 dni |
0,5–1 l/ha |
◇ po zbiorach owoców |
0,5–1 l/ha |
TRUSKAWKA – produkcja sadzonek – produkcja sadzonek zielonych świeżokopanych |
|
◇ Wiosna: rozwój liści |
0,5 l/ha |
◇ Wiosna: początek wzrostu rozłogów |
0,5 l/ha |
TRUSKAWKA – produkcja sadzonek – produkcja sadzonek doniczkowanych |
|
◇ POLOWE PLANTACJE MATECZNE – wiosna: rozwój liści |
0,5 l/ha |
◇ POLOWE PLANTACJE MATECZNE – wiosna: początek wzrostu rozłogów |
0,5 l/ha |
TRUSKAWKA – produkcja sadzonek – produkcja sadzonek frigo |
|
◇ Wiosna: rozwój liści |
0,5 l/ha |
◇ Wiosna: początek wzrostu rozłogów |
0,5 l/ha |
WARZYWA DYNIOWATE |
|
◇ rozwinięty 6.–8. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 16–18) |
0,5–1 l/ha |
CEBULA |
|
◆ wyraźnie widoczny 3.–5. liść |
0,5–1 l/ha |
◇ początek formowania się główki cebuli |
0,5–1 l/ha |
◇ główka cebuli osiąga 30–50% typowej wielkości |
0,5–1 l/ha |
CZOSNEK |
|
◆ wyraźnie widoczny 3.–5. Liść ◇ początek formowania się główki czosnku ◇ główka czosnku osiąga 30–50% typowej wielkości |
0,5–1 l/ha |
POR |
|
◆ wyraźnie widoczny 3.–5. Liść ◇ początek formowania się części przeznaczonej do zbioru ◇ część przeznaczona do zbioru osiąga 30–50% typowej wielkości |
0,5–1 l/ha |
BROKUŁ |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ wzrost liści |
0,5–1 l/ha |
KALAFIOR |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ początek rozwoju róży |
0,5–1 l/ha |
KAPUSTA GŁOWIASTA BIAŁA |
|
◇ o przyjęciu się rozsady – rozwój liści |
|
◆ wzrost liści |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ początek formowania się główki |
0,5–1 l/ha |
◇ główka osiąga ok. 50% typowej wielkości |
0,5–1 l/ha |
KAPUSTA GŁOWIASTA CZERWONA |
|
◇ o przyjęciu się rozsady – rozwój liści |
|
◆ wzrost liści |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ początek formowania się główki |
0,5–1 l/ha |
◇ główka osiąga ok. 50% typowej wielkości |
0,5–1 l/ha |
KAPUSTA PEKIŃSKA |
|
◇ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści |
0,5–1 l/ha |
◆ wzrost liści |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ początek formowania się główki |
0,5–1 l/ha |
◇ główka osiąga ok. 50% typowej wielkości |
0,5–1 l/ha |
KAPUSTA WŁOSKA |
|
◇ o przyjęciu się rozsady – rozwój liści |
|
◆ wzrost liści |
0,5–1 l/ha |
◇/◆ początek formowania się główki |
0,5–1 l/ha |
◇ główka osiąga ok. 50% typowej wielkości |
0,5–1 l/ha |
KAPUSTA BRUKSELSKA |
|
◇ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ wzrost pędu głównego i liści |
0,5–1 l/ha |
KALAREPA |
|
◆ wzrost liści |
0,5–1 l/ha |
RZODKIEWKA |
|
◆ wzrost liści |
0,5–1 l/ha |
JARMUŻ |
|
◇ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ wzrost pędu głównego i liści ◇ utworzone ok. 50% masy liściowej |
0,5–1 l/ha |
WARZYWA KAPUSTNE – produkcja rozsady |
|
◆ wzrost liści: 1–2 zabiegi co 7–14 dni |
podlewanie roztwór |
MARCHEW |
|
◆ faza 5.–8. liścia właściwego (BBCH 15–17) |
0,5–1 l/ha |
◆ korzeń osiąga 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47) |
0,5–1 l/ha |
PIETRUSZKA |
|
◆ faza 5.–8. liścia właściwego (BBCH 15–17) |
0,5–1 l/ha |
◆ korzeń osiąga 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47) |
0,5–1 l/ha |
PASTERNAK |
|
◆ faza 5.–8. liścia właściwego (BBCH 15–17) |
0,5–1 l/ha |
◆ korzeń osiąga 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47) |
0,5–1 l/ha |
SELER |
|
Rozsada: ◆ faza 2.–3. liścia właściwego (BBCH 12–13) |
podlewanie roztwór |
Uprawa w gruncie ◆ faza 7.–8. liścia (BBCH 17–18) |
0,5–1 l/ha |
BURAK ĆWIKŁOWY |
|
◆ początkowy rozwój korzenia spichrzowego, ø ›2 cm (BBCH 41–43) |
0,5–1 l/ha |
◇ korzeń osiąga 40–70% typowej średnicy (BBCH 44–47) |
0,5–1 l/ha |