AMINOVITAL POWER 1KG

  • Waga: 1.00 KG
  • Dostępność: Wysyłka w 24h
  • Producent: CALFERT
Cena: 95,00zł

 

Aminovital Power 1kg

to organiczny nawóz dolistny w postaci proszku. W skład nawozu wchodzą aminokwasy pozyskiwane z naturalnych białek. Dzięki wysokiej koncentracji aminokwasów nawóz wykazuje działanie biostymulujące, usprawnia procesy fizjologiczne, poprawia wzrost i rozwój roślin uprawnych, szczególnie w momencie wystąpienia stresu spowodowanego czynnikami abiotycznymi. Nawóz może być aplikowany w uprawach roślin rolniczych, sadowniczych, warzywniczych lub jagodowych.

Skład:

Organiczny nawóz dolistny
Azot całkowity (organiczny) - 12%
Węgiel organiczny - 39%
Materia organiczna - 90%
Wolne aminokwasy - 80%

Etykieta

 
 
Uprawa Termin stosowania Dawka w l/ha  
Jabłoń, Grusza Pierwsze zabiegi wykonać w fazie zielonego pąka do kwitnienia. Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu oraz w czasie wzrostu zawiązków i owoców 0,5-1,5 kg/ha  
 1- 1,5 kg/ha  
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa Pierwsze zabiegi wykonać przed kwitnieniem, kolejne 2 po kwitnieniu oraz w czasie wzrostu zawiązków owocowych 1-1,5 kg/ha  
Truskawki klasycznie owocujące Moczenie sadzonki truskawki przed sadzeniem 250 g na 100 l wody  
Wykonać 2-3 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej, kolejne zabieg wykonać w czasie i po kwitnieniu. 2-3 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców 1-1,5 kg/ha  
Po zbiorach owoców, gdy zostały skoszone liście  1 -1,5 kg/ha  
Truskawki powtarzające owocowanie Pierwsze zabiegi wykonać 3-6 tygodnie po sadzeniu roślin 0,5-1,5 kg/ha  
W czasie okresu wegetacyjnego wykonać 2-3 zabiegi co 7-14 dni 0,5-1,5 kg/ha  
Malina letnia Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych 1 -1,5  kg/ha  
W czasie okresu wegetacyjnego wykonać 2-3 zabiegi co 7-14 dni 1 -1,5 kg/ha  
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni po zbiorach owoców 1 -1,5 kg/ha  
Malina jesienna Wykonać 3-5 zabiegów co 7-14 dni w czasie intensywnego wzoru pędów jednorocznych 1 -1,5 kg/ha  
Wykonać zabiegi 2-3 co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści 1 -1,5 kg/ha  
Brzoskwinie Zabieg wykonać bardzo wczesną wiosną w momencie ruszenia wegetacji 1 -1,5 kg/ha  
Warzywa kapustne  

 

Pierwszy zabieg wykonać 2-3 tygodnie po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe, kolejne 2-4 zabiegi wykonać co 7-14 dni w czasie okresu wegetacyjnego

 

 

1-1,5 kg/ha

 
   
Pomidor, Papryka Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej i łodygi 1-1,5 kg/ha  
Ogórek Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej 1-1,5 kg/ha  
Marchew, Pietruszka, Seler Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej 1-1,5 kg /ha  
Zboża Pierwszy zabieg wykonać na początku krzewienia, następnie powtórzyć 3-4 razy co 7-14 dni 200 g na każde 100 l wody  
Rzepak Jesień pierwszy zabieg wykonać w fazie 4-6 liści. Wiosna pierwszy zabieg tuż po ruszeniu wegetacji 3-4, zabiegi co 1-14 dni 200g na każde 100 l wody  
Kukurydza Wykonać zabieg w fazie 4-6 liści 200g na każde 100 l wody  
Ziemniak Pierwszy zabieg wykonać w stadium 4-6 liści, kolejny przed kwitnieniem oraz po kwitnieniu. 0,5-1 kg/ha  
Burak cukrowy Pierwszy zabieg wykonać w fazie 4-6 liścia, kolejne co 10-14 dni 0,5-1  kg/ha
 

Podobne