AMINOVITAL POWER 5KG cert. eko NE/581/2021
To organiczny nawóz dolistny w postaci proszku. W skład nawozu wchodzą aminokwasy pozyskiwane z naturalnych białek. Dzięki wysokiej koncentracji aminokwasów nawóz wykazuje działanie biostymulujące, usprawnia procesy fizjologiczne, poprawia wzrost i rozwój roślin uprawnych, szczególnie w momencie wystąpienia stresu spowodowanego czynnikami abiotycznymi. Nawóz może być aplikowany w uprawach roślin rolniczych, sadowniczych, warzywniczych lub jagodowych.
Uprawa | Termin stosowania | Dawka w l/ha | |
Jabłoń, Grusza | Pierwsze zabiegi wykonać w fazie zielonego pąka do kwitnienia. Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu oraz w czasie wzrostu zawiązków i owoców | 0,5-1,5 kg/ha | |
1- 1,5 kg/ha | |||
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa | Pierwsze zabiegi wykonać przed kwitnieniem, kolejne 2 po kwitnieniu oraz w czasie wzrostu zawiązków owocowych | 1-1,5 kg/ha | |
Truskawki klasycznie owocujące | Moczenie sadzonki truskawki przed sadzeniem | 250 g na 100 l wody | |
Wykonać 2-3 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej, kolejne zabieg wykonać w czasie i po kwitnieniu. 2-3 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców | 1-1,5 kg/ha | ||
Po zbiorach owoców, gdy zostały skoszone liście | 1 -1,5 kg/ha | ||
Truskawki powtarzające owocowanie | Pierwsze zabiegi wykonać 3-6 tygodnie po sadzeniu roślin | 0,5-1,5 kg/ha | |
W czasie okresu wegetacyjnego wykonać 2-3 zabiegi co 7-14 dni | 0,5-1,5 kg/ha | ||
Malina letnia | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych | 1 -1,5 kg/ha | |
W czasie okresu wegetacyjnego wykonać 2-3 zabiegi co 7-14 dni | 1 -1,5 kg/ha | ||
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni po zbiorach owoców | 1 -1,5 kg/ha | ||
Malina jesienna | Wykonać 3-5 zabiegów co 7-14 dni w czasie intensywnego wzoru pędów jednorocznych | 1 -1,5 kg/ha | |
Wykonać zabiegi 2-3 co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści | 1 -1,5 kg/ha | ||
Brzoskwinie | Zabieg wykonać bardzo wczesną wiosną w momencie ruszenia wegetacji | 1 -1,5 kg/ha | |
Warzywa kapustne |
Pierwszy zabieg wykonać 2-3 tygodnie po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe, kolejne 2-4 zabiegi wykonać co 7-14 dni w czasie okresu wegetacyjnego |
1-1,5 kg/ha |
|
Pomidor, Papryka | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej i łodygi | 1-1,5 kg/ha | |
Ogórek | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej | 1-1,5 kg/ha | |
Marchew, Pietruszka, Seler | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej | 1-1,5 kg /ha | |
Zboża | Pierwszy zabieg wykonać na początku krzewienia, następnie powtórzyć 3-4 razy co 7-14 dni | 200 g na każde 100 l wody | |
Rzepak | Jesień pierwszy zabieg wykonać w fazie 4-6 liści. Wiosna pierwszy zabieg tuż po ruszeniu wegetacji 3-4, zabiegi co 1-14 dni | 200g na każde 100 l wody | |
Kukurydza | Wykonać zabieg w fazie 4-6 liści | 200g na każde 100 l wody | |
Ziemniak | Pierwszy zabieg wykonać w stadium 4-6 liści, kolejny przed kwitnieniem oraz po kwitnieniu. | 0,5-1 kg/ha | |
Burak cukrowy | Pierwszy zabieg wykonać w fazie 4-6 liścia, kolejne co 10-14 dni | 0,5-1 kg/ha |