ZAMÓW PRZEZ TELEFON (22) 230 2272 lub 881 222 336

CALLEAF CALCIUM 1L

Waga: 1.20 KG
Producent: CALFERT
Dostępność: Brak na magazynie.
Zapytaj czy będzie dostępny
Cena: 50,00 zł




CALLEAF CALCIUM  

Nawóz dolistny skompleksowany aminokwasem

Przeznaczony do pozakorzeniowej aplikacji w uprawach jagodowych, sadowniczych i wa- rzywniczych. Nawóz w swoim składzie zawiera wapń i krzem, składniki naturalnie wyselekcjonowane z kilku gatunków roślin i ziół. Ponadto Calleaf Calcium wzbogacony jest o specjalne wyciągi z roślin aromatycznych oraz L-aminokwasy. Calleaf Calcium w szybki sposób uzupełnia w roślinie wapń oraz dostarcza korzystnego dla roślin składnika, jakim jest krzem. Prawidłowe uzupełnienie wapnia i krzemu w roślinach wysyca ścianę komórkową jonami wapnia oraz poprawia jakość owoców, które są mniej podatne na występowanie chorób fizjologicznych taki jak: sucha zgnilizna, tip-burn czy gorzka plamistość podskórna. Kilkukrotne stosowanie nawozu Calleaf Calcium w czasie wzrostu i dojrzewania owoców oraz w czasie przyrostu masy liściowej poprawia jakość plonu handlowego, oraz wydłuża jego trwałość w czasie obrotu.

 


Korzyści z zastosowania produktu:

  • poprawia mechaniczną strukturę komórek, dzięki czemu tkanka jest bardziej zwarta, mocniejsza;
  • zapobiega zamieraniu brzegów liści;
  • zwiększa zawartość suchej masy .

 

Skład:

  • wapń (Ca): 6%,
  • naturalny krzem (Si): 0,2 %
  • wyciąg z roslin aromatycznych 

 

 

 

 

     

 

STOSOWAĆ WYŁĄCZNIE W UZASADNIONEJ POTRZEBIE. NIE PRZEKRACZAĆ ZALECANYCH DAWEK. Przed użyciem przeczytać etykietę. Chronić przed dziećmi. W razie konieczności zasięgnięcia porady lekarza należy pokazać pojemnik lub etykietę. Informacje o produktach aktualizowane są raz w roku. 

 

Uprawa Termin stosowania Dawka w l na ha
Jabłoń, Grusza Pierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu, kolejne 3-5 zabiegów wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców co 7-14 dni. 2-3 l/ha
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa Pierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu.

 

Kolejne 2-4 zabiegi co 7-10 dni wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców oraz 1-2 zabieg w czasie zbiorów, szczególnie przed opadami deszczu.

2-4 l/ha
Truskawka Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać w czasie pełni kwitnienia, kolejne 2-3 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. Wykonać 2-4 zabiegi w czasie zbioru owoców co 7 dni. 2-4 l/ha
Malina Pierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu, kolejne 2-5 zabiegów co 7 dni wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni pomiędzy poszczególnymi zbiorami owoców. 2-3 l/ha
Borówka wysoka Od końca kwitnienia do początku zbioru owoców wykonywać 2-5 zabiegów co 7-14 dni. Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni pomiędzy zbiorami owoców. 2-4 l/ha
Warzywa kapustne 2-3 zabiegi  co 7-14 dni w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej. Kolejne 1-2 zabiegi wykonać 20 i 10  dni przed planowanym zbiorem. 2-3 l/ha
Pomidor, papryka, ogórek w polu Pierwsze 2-3 zabieg wykonywać w czasie intensywnego wzrostu łodygi i liści, kolejne 3-5 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców.  Wykonać 2-3 zabiegi przed i w czasie zbioru owoców. 2-4 l/ha
Sałata Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni w czasie wiązania główek. 2-3 l/ha

Wapń

 

Koszty dostawy:

 Przesyłki powyżej 60 kg ->Sprawdź koszt

 

Metody płatności:

Monitorowanie przesyłki: 

 

 


Podobne