0,00 zł
DO RABATU NA WYSYŁKĘ: 1000 zł
Gluko Miedź Extra to specjalistyczny, wieloskładnikowy nawóz mikroelementowy na bazie miedzi, zaprojektowany z myślą o kompleksowym wsparciu rozwoju roślin jagodowych, sadowniczych, warzywnych oraz upraw rolniczych. Jego unikalna formuła, wykorzystująca wiązania glukonowe, gwarantuje szybkie i efektywne wchłanianie składników odżywczych, co przekłada się na widoczne korzyści dla Twoich upraw.
Gluko Miedź Extra wyróżnia się precyzyjnie dobranym składem, który dostarcza roślinom niezbędne mikroelementy w optymalnych proporcjach:
Gluko Miedź Extra charakteryzuje się innowacyjnym połączeniem miedzi w dwóch formach – rozpuszczalnej w wodzie oraz chelatowanej EDTA, co maksymalizuje jej dostępność dla roślin. Ponadto dodatek molibdenu i węgla organicznego wspiera kluczowe procesy fizjologiczne.
Produkt jest przeznaczony do szerokiego spektrum upraw, w tym roślin jagodowych, sadowniczych, warzywnych i rolniczych, oferując elastyczność aplikacji zarówno dolistnej, doglebowej, jak i poprzez fertygację.
Szybka przyswajalność: Dzięki obecności wiązań glukonowych, miedź jest szybko wchłaniana i rozprowadzana w roślinie, co zapewnia natychmiastowe wsparcie dla roślin.
Gluko Miedź Extra działa wielokierunkowo, wspierając kluczowe procesy w roślinie. Tym samym stosowanie nawozu przynosi wymierne korzyści dla upraw:
Waga: 6.50 KG
#16970Przed użyciem wstrząsnąć. Nie przekraczać zalecanych dawek ani liczby aplikacji w sezonie.
|
UPRAWA |
TERMIN STOSOWANIA |
DAWKA |
|
Jabłoń, grusza |
Pierwsze 1–2 zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy zielonego pąka (jabłoń) i fazy białego pąka (grusza). |
1–1,5 l/ha |
|
Wiśnia, czereśnia, śliwa |
Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji, kolejne zabiegi wykonywać przed kwitnieniem. |
1–1,5 l/ha |
|
Truskawki klasyczne i owocujące |
Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji. |
1–2 l/ha |
|
Malina letnia |
W czasie wegetacji wykonać 2–3 zabiegi co 14 dni. |
1 l/ha |
|
Malina jesienna |
Wykonać 2–3 zabiegi co 14 dni po zbiorach owoców. |
1–2 l/ha |
|
Brzoskwinie |
Zabieg wykonać bardzo wczesną wiosną w momencie ruszenia wegetacji. |
0,75–1,5 l/ha |
|
Warzywa kapustne |
Pierwszy zabieg wykonać po 2–3 tygodnie po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe, kolejne 2–4 zabiegi wykonać co 14 dni w czasie wegetacji. |
1–1,5 l/ha |
|
Pomidor, papryka |
Wykonać 2–4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej i łodygi. |
1–1,5 l/ha |
|
Ogórek, marchew, pietruszka, seler |
Wykonać 2–4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej. |
1–1,5 l/ha |
|
Zboża |
Pierwszy zabieg wykonać w czasie pełni krzewienia, kolejny w czasie strzelania w źdźbło, ostatni zabieg wykonać w fazie liścia flagowego. |
0,5–1,5 l/ha |
|
Rzepak |
Pierwszy zabieg wykonać w czasie intensywnego wzrostu, kolejny przed kwitnieniem i powtórzyć po 7 dniach. |
0,5–1,5 l/ha |
|
Kukurydza |
Pierwszy zabieg wykonać w fazie 6–9. liścia i powtórzyć po 7 dniach. |
0,5–1,5 l/ha |
Przed użyciem wstrząsnąć. Stosować maksymalnie 2 do 4 razy za pomocą fertygacji w sezonie wegetacyjnym.
|
UPRAWA |
TERMIN STOSOWANIA |
DAWKA |
|
Jabłoń, grusza, śliwa, czereśnia, wiśnia |
Pierwsze 1–2 zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji. Kolejne 1–2 zabiegi wykonać przed kwitnieniem i po kwitnieniu oraz jeden zabieg po zbiorach owoców. |
4 l/ha |
|
Truskawka, malina, borówka, jeżyna |
Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji, powtórzyć 2 razy co 7–14 dni. |
4 l/ha |
|
Warzywa uprawiane w gruncie |
Pierwszy zabieg wykonać 14–21 od sadzenia lub wschodów, powtórzyć 2–3 razy co 7–14 dni. |
4 l/ha |
Należy zachować szczególną ostrożność stosując Środki Ochrony Roślin. Informacje i tabele zamieszczone na stronie www.wPolu.pl są jedynie informacjami poglądowymi, które nie zwalniają klientów z obowiązku zapoznania się z etykietami i kartami charakterystyki produktów, które także można znaleźć na stronie www.wPolu.pl. W razie wątpliwości i pytań prosimy o kontakt ze sklepem lub producentem