CALFERT MACRO SIARKA 20L

  • Waga: 27.00 KG
  • Dostępność: Wysyłka w 24h
  • Producent: CALFERT
Cena: 176,00zł

Calfert Macro Siarka 20L

CALFERT MACRO SIARKA to płynny, wysokoskoncentrowany, zawiesinowy nawóz dolistny zawierający dwa makroskładniki pokarmowe: siarkę i magnez. Zalecany jest do dolistnego stosowania w uprawach rolniczych, warzywniczych, sadowniczych i jagodowych. CALFERT MACRO SIARKA niweluje deficyt siarki i magnezu w roślinach uprawnych. Poprawia odżywienie roślin wymagających podwyższonego nawożenia tymi makroskładnikami. Dzięki płynnej, wygodnej formulacji bardzo łatwo przygotować ten nawóz do sporządzania cieczy roboczej. Nawóz należy stosować zgodnie z etykietą.

Skład (w/w):

Nawóz WE   Roztwór siarczanu magnezu typ D5.1
Tlenek magnezu (MgO) rozpuszczalny w wodzie - 5%
Trójtlenek siarki (SO3) rozpuszczalnej w wodzie - 10%
Trójtlenek siarki (SO3) całkowity - 85%

Dostępne opakowania

1L   5L   20L

 
Uprawa Termin stosowania Dawka w l/ha
Jabłoń, Grusza Pierwsze 3-5 zabiegów wykonać od momentu ruszenia wegetacji do fazy białego pąka 3-5 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców 3-5 l/ha
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka 3-5 l/ha
Po zbiorach owoców wykonać 2-3 zabiegi w temperaturze nie wyższej niż 20℃ 2-3 l/ha
Truskawki Pierwsze 3-5 zabiegów wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka 2-5 l/ha
Dla odmian owocujących tradycyjnie wykonać 3-5 zabiegów co 14 dni po zbiorach owoców 2-4 l/ha
Malina letnia Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych 2-4 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców 3-5 l/ha
Malina jesienna Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać na początku wegetacji do momentu intensywnego wzrostu pędów jednorocznych 1-4 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści 3-5 l/ha
Zboża ozime Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać jesienią od fazy 3-6 liści 1-3 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną w czasie krzewienia 1-3 l/ha
Ziemniaki Pierwsze 2-3 zabieg wykonać od momentu zakrywania redlin przez roślinę 2-4 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać w czasie intensywnego przyrostu 2-4 l/ha
Zboża jare Pierwszy zabieg wykonać w fazie intensywnego wzrostu liści oraz powtórzyć w czasie krzewienia 1-3 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać w fazie strzelania w źdźbło oraz powtórzyć w fazie lisica flagowego 1-3 l/ha
Kukurydza Pierwszy zabieg w fazie 3-5 liści, kolejny w fazie 6-9 liści 2-3 l/ha
Rzepak Pierwszy zabieg wykonać jesienią w fazie 3-5 liści, powtórzyć po 7-14 dniach 2-4 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną po ruszeniu wegetacji do fazy zwartego pąka 2-4 l/ha
Warzywa kapustne Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej 2-5 l/ha
Warzywa korzeniowe Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej 2-5 l/ha
Warzywa psiankowate Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem 2-5 l/ha
Warzywa dyniowate Wykonywać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem 2-5 l/ha

 


Zobacz także


Podobne