0,00 zł
DO RABATU NA WYSYŁKĘ: 1000 zł 
                             
                                    CALFERT MACRO SIARKA 20L
Jest to wysokoskoncentrowany płynny zawiesinowy nawóz dolistny zawierający dwa makroskładniki pokarmowe: siarkę i magnez. Zalecany jest do dolistnego stosowania w uprawach warzywniczych, rolniczych, sadowniczych i jagodowych.
Calfert Macro Siarka niweluje deficyty siarki i magnezu w roślinach uprawnych. Poprawia odżywienie roślin wymagających podwyższonego nawożenia tymi makroskładnikami.
Posiada wygodną, płynną formulację, dzięki której łatwo przygotować ciecz roboczą. Może wykazywać słabe zdolności do tworzenia mieszanin — nie należy mieszać go z preparatami wapniowymi, miedziowymi, fosforowymi czy zawierającymi kwas fosforowy.
Zalecan dawkowanie to 1-5 l/ha.
Źródło: calfert.pl
Waga: 23.00 KG
#9348| Uprawa | Termin stosowania | Dawka w l/ha | 
| Jabłoń, Grusza | Pierwsze 3-5 zabiegów wykonać od momentu ruszenia wegetacji do fazy białego pąka | 3-5 l/ha | 
| Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców | 3-5 l/ha | |
| Wiśnia, Czereśnia, Śliwa | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka | 3-5 l/ha | 
| Po zbiorach owoców wykonać 2-3 zabiegi w temperaturze nie wyższej niż 20℃ | 2-3 l/ha | |
| Truskawki | Pierwsze 3-5 zabiegów wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka | 2-5 l/ha | 
| Dla odmian owocujących tradycyjnie wykonać 3-5 zabiegów co 14 dni po zbiorach owoców | 2-4 l/ha | |
| Malina letnia | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych | 2-4 l/ha | 
| Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców | 3-5 l/ha | |
| Malina jesienna | Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać na początku wegetacji do momentu intensywnego wzrostu pędów jednorocznych | 1-4 l/ha | 
| Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści | 3-5 l/ha | |
| Zboża ozime | Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać jesienią od fazy 3-6 liści | 1-3 l/ha | 
| Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną w czasie krzewienia | 1-3 l/ha | |
| Ziemniaki | Pierwsze 2-3 zabieg wykonać od momentu zakrywania redlin przez roślinę | 2-4 l/ha | 
| Kolejne zabiegi wykonać w czasie intensywnego przyrostu | 2-4 l/ha | |
| Zboża jare | Pierwszy zabieg wykonać w fazie intensywnego wzrostu liści oraz powtórzyć w czasie krzewienia | 1-3 l/ha | 
| Kolejne zabiegi wykonać w fazie strzelania w źdźbło oraz powtórzyć w fazie lisica flagowego | 1-3 l/ha | |
| Kukurydza | Pierwszy zabieg w fazie 3-5 liści, kolejny w fazie 6-9 liści | 2-3 l/ha | 
| Rzepak | Pierwszy zabieg wykonać jesienią w fazie 3-5 liści, powtórzyć po 7-14 dniach | 2-4 l/ha | 
| Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną po ruszeniu wegetacji do fazy zwartego pąka | 2-4 l/ha | |
| Warzywa kapustne | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej | 2-5 l/ha | 
| Warzywa korzeniowe | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej | 2-5 l/ha | 
| Warzywa psiankowate | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem | 2-5 l/ha | 
| Warzywa dyniowate | Wykonywać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem | 2-5 l/ha |