0,00zł
DO RABATU NA WYSYŁKĘ: 1000złMĄCZNIAK PRAWDZIWY TRUSKAWKI – OBJAWY I ZWALCZANIE
Jakie są objawy i na czym polega profilaktyka mączniaka prawdziwego? Jak go zwalczać?
JEDNA PRZESYŁKA DO 30 KG
CALFERT MACRO SIARKA 5L
Jest to wysokoskoncentrowany płynny zawiesinowy nawóz dolistny zawierający dwa makroskładniki pokarmowe: siarkę i magnez. Zalecany jest do dolistnego stosowania w uprawach warzywniczych, rolniczych, sadowniczych i jagodowych.
Calfert Macro Siarka niweluje deficyty siarki i magnezu w roślinach uprawnych. Poprawia odżywienie roślin wymagających podwyższonego nawożenia tymi makroskładnikami.
Posiada wygodną, płynną formulację, dzięki której łatwo przygotować ciecz roboczą. Może wykazywać słabe zdolności do tworzenia mieszanin — nie należy mieszać go z preparatami wapniowymi, miedziowymi, fosforowymi czy zawierającymi kwas fosforowy.
Zalecan dawkowanie to 1-5 l/ha.
Źródło: calfert.pl
Jakie są objawy i na czym polega profilaktyka mączniaka prawdziwego? Jak go zwalczać?
Uprawa | Termin stosowania | Dawka w l/ha |
Jabłoń, Grusza | Pierwsze 3-5 zabiegów wykonać od momentu ruszenia wegetacji do fazy białego pąka | 3-5 l/ha |
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców | 3-5 l/ha | |
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka | 3-5 l/ha |
Po zbiorach owoców wykonać 2-3 zabiegi w temperaturze nie wyższej niż 20℃ | 2-3 l/ha | |
Truskawki | Pierwsze 3-5 zabiegów wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka | 2-5 l/ha |
Dla odmian owocujących tradycyjnie wykonać 3-5 zabiegów co 14 dni po zbiorach owoców | 2-4 l/ha | |
Malina letnia | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych | 2-4 l/ha |
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców | 3-5 l/ha | |
Malina jesienna | Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać na początku wegetacji do momentu intensywnego wzrostu pędów jednorocznych | 1-4 l/ha |
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści | 3-5 l/ha | |
Zboża ozime | Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać jesienią od fazy 3-6 liści | 1-3 l/ha |
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną w czasie krzewienia | 1-3 l/ha | |
Ziemniaki | Pierwsze 2-3 zabieg wykonać od momentu zakrywania redlin przez roślinę | 2-4 l/ha |
Kolejne zabiegi wykonać w czasie intensywnego przyrostu | 2-4 l/ha | |
Zboża jare | Pierwszy zabieg wykonać w fazie intensywnego wzrostu liści oraz powtórzyć w czasie krzewienia | 1-3 l/ha |
Kolejne zabiegi wykonać w fazie strzelania w źdźbło oraz powtórzyć w fazie lisica flagowego | 1-3 l/ha | |
Kukurydza | Pierwszy zabieg w fazie 3-5 liści, kolejny w fazie 6-9 liści | 2-3 l/ha |
Rzepak | Pierwszy zabieg wykonać jesienią w fazie 3-5 liści, powtórzyć po 7-14 dniach | 2-4 l/ha |
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną po ruszeniu wegetacji do fazy zwartego pąka | 2-4 l/ha | |
Warzywa kapustne | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej | 2-5 l/ha |
Warzywa korzeniowe | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej | 2-5 l/ha |
Warzywa psiankowate | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem | 2-5 l/ha |
Warzywa dyniowate | Wykonywać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem | 2-5 l/ha |