0,00zł
DO RABATU NA WYSYŁKĘ: 1000zł
TYTANIT 5L
Tytanit jest katalizatorem naturalnych procesów fizjologicznych w roślinach, wpływającym korzystnie na jakość i wielkość każdego plonu. Jest to produkt wspomagający naturalną odporność roślin na stres.
Swoją skuteczność zawdzięcza unikalnej biodostępnej, organicznej formie tytanu – molekule aTIUM®.
Molekuła aTIUM® zapewnia lepszy plon dzięki szybszemu pobieraniu i wysokiej dostępności tytanu dla roślin, bezpieczeństwo stosowania zarówno dla roślin, jak i pożytecznych owadów, oraz doskonałą mieszalność z większością dostępnych na rynku agrochemikaliów.
Składniki | g/l | % (m/m) |
Tytan (Ti) | 8,5 | 0,8 |
ZABIEGI DOLISTNE
FERTYGACJA
PODLEWANIE
Waga: 6.00 KG
Ad.1. Zabiegi dolistne – Proponowane zalecenia dla wybranych upraw.
Można je modyfikować uwzględniając indywidualne potrzeby roślin oraz warunki uprawowe.
PSZENICA OZIMA |
|
◇/◆ Jesień: faza 3.–6. liścia |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Wiosna: krzewienie ◆ wzrost źdźbła ◆ faza liścia flagowego – do początku dojrzałości mlecznej |
0,2–0,4 l/ha |
PSZENICA JARA |
|
◆ rozwój liści – krzewienie ◆ wzrost źdźbła ◆ faza liścia flagowego – do początku dojrzałości mlecznej |
0,2–0,4 l/ha |
PSZENŻYTO OZIME |
|
◇/◆ Jesień: faza 3.–6. liścia |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Wiosna: kontynuacja krzewienia ◆ wzrost źdźbła ◆ faza liścia flagowego – do początku dojrzałości mlecznej |
0,2–0,4 l/ha |
PSZENŻYTO JARE |
|
◆ rozwój liści – krzewienie ◆ wzrost źdźbła ◆ faza liścia flagowego – do początku dojrzałości mlecznej |
0,2–0,4 l/ha |
JĘCZMIEŃ PASZOWY ozimy |
|
◇/◆ Jesień: rozwój liści – do początku krzewienia Zabieg traktować jako optymalny w przypadku słabej kondycji roślin. |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Wiosna: początek wzrostu źdźbła |
0,2–0,4 l/ha |
◆ faza liścia flagowego – do początku ukazywania się ości kłosa |
0,2–0,4 l/ha |
◇ koniec kwitnienia – do dojrzałości mlecznej ziarniaków |
0,2–0,4 l/ha |
JĘCZMIEŃ PASZOWY jary |
|
◆ rozwój liści – do początku wzrostu źdźbła ◆ faza liścia flagowego – do początku ukazywania się ości kłosa ◇ koniec kwitnienia – do dojrzałości mlecznej ziarniaków |
0,2–0,4 l/ha |
JĘCZMIEŃ BROWARNY ozimy |
|
◇/◆ Jesień: rozwój liści – do początku krzewienia Zabieg traktować jako optymalny w przypadku słabej kondycji roślin. |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Wiosna: początek wzrostu źdźbła ◆ faza liścia flagowego – do początku ukazywania się ości kłosa ◇ koniec kwitnienia – do dojrzałości mlecznej ziarniaków |
0,2–0,4 l/ha |
JĘCZMIEŃ BROWARNY jary |
|
◆ rozwój liści – do początku wzrostu źdźbła ◆ faza liścia flagowego – do początku ukazywania się ości kłosa ◇ koniec kwitnienia – do dojrzałości mlecznej ziarniaków |
0,2–0,4 l/ha |
ŻYTO OZIME |
|
◇/◆ Jesień: rozwój liści – do początku krzewienia Zabieg traktować jako optymalny w przypadku słabej kondycji roślin. |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Wiosna: początek wzrostu źdźbła |
0,2–0,4 l/ha |
◆ faza liścia flagowego – do początku kłoszenia |
0,2–0,4 l/ha |
◇ koniec kwitnienia – do początku dojrzałości mlecznej ziarniaków |
0,2–0,4 l/ha |
ŻYTO JARE |
|
◆ rozwój liści – do początku wzrostu źdźbła ◆ faza liścia flagowego – do początku kłoszenia ◇ koniec kwitnienia – do początku dojrzałości mlecznej ziarniaków |
0,2–0,4 l/ha |
OWIES |
|
◆ rozwój liści – krzewienie ◆ wzrost źdźbła – do fazy liścia flagowego ◇ koniec kwitnienia – do początku dojrzałości mlecznej ziarniaków |
0,2–0,4 l/ha |
RZEPAK ozimy |
|
Jesień |
0,2–0,4 l/ha |
Wiosna |
0,2–0,4 l/ha |
RZEPAK jary |
|
◆ rozwój liści – do początku wzrostu pędu głównego |
0,2–0,4 l/ha |
◆ zwarty zielony pąk kwiatowy |
0,2–0,4 l/ha |
◇ luźny zielony pąk – do początku kwitnienia |
0,2–0,4 l/ha |
◇ od początku opadania płatków kwiatowych – do początku rozwoju łuszczyn |
0,2–0,4 l/ha |
SŁONECZNIK |
|
◇ faza 4.–6. liścia (BBCH 14–16) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ wzrost pędu – początek rozwoju pąków (BBCH 30–53) |
0,2–0,4 l/ha |
LEN |
|
◆ faza 2.–4. liścia (BBCH 12–14) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ wzrost pędu głównego – pąkowanie (BBCH 30–53) |
0,2–0,4 l/ha |
KUKURYDZA |
|
◆ faza 2–6. liścia (optymalny termin zabiegu to 4 liście) ◆ faza 7.–8. Liścia ◆ wzrost źdźbła – do początku rozwoju wiechy |
0,2–0,4 l/ha |
◇/◆ rozwój wiechy i kolby |
0,2–0,4 l/ha |
BURAK CUKROWY |
|
◆ początek rozwoju liści ◆ początek zakrywania międzyrzędzi ◆ początek rozwoju korzenia spichrzowego |
0,2–0,4 l/ha |
ZIEMNIAK zbierany w fazie pełnej dojrzałości |
|
◆ początek wzrostu pędów i liści (wysokość roślin ok. 10 cm) ◆ początek wzrostu bulw ◆ bulwy osiągają ok. 50% finalnej masy |
0,2–0,4 l/ha |
SOJA |
|
◆ rozwój pierwszych liści trójlistkowych ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◇ początek rozwoju strąków i nasion |
0,2–0,4 l/ha |
GROCH |
|
◆ rozwój pierwszych liści właściwych ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◇ początek rozwoju strąków i nasion |
0,2–0,4 l/ha |
FASOLA |
|
◆ rozwój pierwszych liści właściwych ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◇ początek rozwoju strąków i nasion |
0,2–0,4 l/ha |
BÓB |
|
◆ rozwój pierwszych liści właściwych ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◇ początek rozwoju strąków i nasion |
0,2–0,4 l/ha |
BOBIK |
|
◆ rozwój pierwszych liści właściwych ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◇ początek rozwoju strąków i nasion |
0,2–0,4 l/ha |
ŁUBIN |
|
◆ tworzenie rozety ◆ początek rozwoju pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◇ początek rozwoju strąków i nasion |
0,2–0,4 l/ha |
JABŁOŃ – sady bez fertygacji – młody, nieowocujący sad |
|
◆ Wiosna: rozwój liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Wiosna/lato: wzrost pędu głównego i pędów bocznych |
0,2–0,4 l/ha |
JABŁOŃ – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◆ zielony pąk: 1–2 zabiegi co 5–7 dni ◆ różowy pąk ◆ początek kwitnienia ◇ owoc osiąga 30–50% typowej wielkości |
0,2–0,4 l/ha |
JABŁOŃ – sady fertygowane – owocujący sad |
|
◆ zielony pąk: 1–2 zabiegi co 5–7 dni ◆ różowy pąk ◆ początek kwitnienia ◇ owoc osiąga 30–50% typowej wielkości |
0,2–0,4 l/ha |
JABŁOŃ – szkółki drzewek – szkółka drzewek szczepionych przez okulizację |
|
◆ 1. rok – wiosna (po przyjęciu się podkładek): początek rozwoju liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ 1. rok – lato (ok. 3–4 tygodnie po okulizacji): zakończenie wzrostu pędów i liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ 2. rok – wiosna (po ścięciu podkładki nad tarczką okulizacyjną): początek rozwoju pędu i liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ 2. rok – wiosna/lato: wzrost pędu głównego i pędów bocznych |
0,2–0,4 l/ha |
JABŁOŃ – szkółki drzewek – szkółka drzewek szczepionych zrazami |
|
◆ 1. rok – wiosna (po przyjęciu się zaszczepionych podkładek): początek rozwoju pędów i liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ 1. rok – lato: wzrost pędu głównego i rozwój liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ 2. rok – wiosna (10–14 dni po ścięciu pędu głównego na wysokość 60–65 cm): początek rozwoju pędów i liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ 2. rok –wiosna/lato: wzrost pędu głównego i pędów bocznych |
0,2–0,4 l/ha |
GRUSZA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◆ zielony pąk: 1–2 zabiegi co 5–7 dni ◆ biały pąk ◆ początek kwitnienia ◇ owoc osiąga 30–50% typowej wielkości |
0,2–0,4 l/ha |
CZEREŚNIA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◆ rozwój pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◆ rozwój zawiązków owoców ◇ początek dojrzewania owoców |
0,2–0,4 l/ha |
CZEREŚNIA – sady fertygowane – owocujący sad |
|
◆ rozwój pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◆ rozwój zawiązków owoców ◇ początek dojrzewania owoców |
0,2–0,4 l/ha |
WIŚNIA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◆ rozwój pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◆ rozwój zawiązków owoców ◇ początek dojrzewania owoców |
0,2–0,4 l/ha |
ŚLIWA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◆ rozwój pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◆ rozwój zawiązków owoców ◇ początek dojrzewania owoców |
0,2–0,4 l/ha |
BRZOSKWINIA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◆ rozwój pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◆ rozwój zawiązków owoców ◇ początek dojrzewania owoców |
0,2–0,4 l/ha |
NEKTARYNA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◆ rozwój pąków kwiatowych ◆ początek kwitnienia ◆ rozwój zawiązków owoców ◇ początek dojrzewania owoców |
0,2–0,4 l/ha |
MORELA – sady bez fertygacji – owocujący sad |
|
◆/◇ pękanie i rozwój pąków kwiatowych |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek kwitnienia |
0,2–0,4 l/ha |
◆ rozwój zawiązków owoców |
0,2–0,4 l/ha |
◇ początek dojrzewania owoców |
0,2–0,4 l/ha |
AGREST |
|
◆ po ruszeniu wegetacji, w okresie tworzenia liści, 1–2 zabiegi co 10–14 dni |
0,2–0,4 l/ha |
◇ po zbiorze owoców, 1–2 zabiegi co 14–28 dni, przed okresem tworzenia pąków na kolejny sezon wegetacyjny (późne lato) |
0,2–0,4 l/ha |
MALINA – plantacje bez fertygacji – malina jesienna – odmiany owocujące na pędach jednorocznych |
|
◆ Wiosna: wznowienie wegetacji – rozwój liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ pędy osiągają ok. 1/3 docelowej długości |
0,2–0,4 l/ha |
◆ pędy osiągają ok. 1/2 docelowej długości |
0,2–0,4 l/ha |
◆ pierwsze pędy osiągają docelową długość |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek kwitnienia |
0,2–0,4 l/ha |
MALINA – plantacje bez fertygacji – malina letnia – odmiany owocujące na pędach dwuletnich |
|
◆ pękanie pąków ◆ rozwój liści i pędów ◆ początek kwitnienia ◆ bezpośrednio po zbiorze owoców |
0,2–0,4 l/ha |
PORZECZKA |
|
◆ początek wegetacji (BBCH 07–09) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ rozwój liści (BBCH 15–19) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ rozwój pędów (BBCH 31–39) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek kwitnienia (BBCH 60–61) |
0,2–0,4 l/ha |
◇ bezpośrednio po zbiorze owoców, 1–2 zabiegi co 10–21 dni, przed okresem tworzenia pąków na kolejny sezon wegetacyjny |
0,2–0,4 l/ha |
BORÓWKA AMERYKAŃSKA |
|
◆ rozwój pąków ◆ początek rozwoju liści i kwiatostanów ◆ rozwój kwiatostanów do początku kwitnienia ◆ po zbiorach owoców |
0,2–0,4 l/ha |
BORÓWKA AMERYKAŃSKA – plantacje fertygowane – plantacje owocujące |
|
◆ rozwój pąków ◆ początek rozwoju liści i kwiatostanów ◆ rozwój kwiatostanów do początku kwitnienia ◆ po zbiorach owoców |
0,2–0,4 l/ha |
WINOROŚL |
|
◆ początek rozwoju liści i nowych pędów ◆ rozwój kwiatostanów ◆ początek kwitnienia |
0,2–0,4 l/ha |
TRUSKAWKA |
|
◆ Wiosna: rozwój liści i koron |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Lato – dalszy rozwój wegetatywny i zawiązywanie pąków na przyszły sezon |
0,2–0,4 l/ha |
TRUSKAWKA – plantacje bez fertygacji – Odmiany owocujące latem, plantacje w pełni owocujące. |
|
◆ Wiosna: po wznowieniu wegetacji – rozwój liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek rozwoju kwiatostanów |
0,2–0,4 l/ha |
◆ biały pąk |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek kwitnienia |
0,2–0,4 l/ha |
◇ początek rozwoju pierwszych owoców |
0,2–0,4 l/ha |
TRUSKAWKA – plantacje fertygowane – Odmiany owocujące latem, plantacje założone latem z sadzonek zielonych doniczkowanych – Uprawa w gruncie. |
|
◆ Lato w roku sadzenia: po adaptacji roślin do warunków polowych – rozwinięty 5.–8. liść |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Wiosna: po wznowieniu wegetacji |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek rozwoju kwiatostanów |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek kwitnienia |
0,2–0,4 l/ha |
◆/◇ po zbiorach owoców |
0,2–0,4 l/ha |
TRUSKAWKA – plantacje fertygowane – Odmiany owocujące latem, plantacje założone wiosną z sadzonek frigo – Uprawa w gruncie. |
|
◆ po przyjęciu się sadzonek – rozwinięty 2.–3. liść |
0,2–0,4 l/ha |
◆ rozwój liści i kwiatostanów |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek kwitnienia |
0,2–0,4 l/ha |
◆/◇ po zbiorach owoców |
0,2–0,4 l/ha |
TRUSKAWKA – plantacje fertygowane – Odmiany powtarzające, plantacje założone wiosną z sadzonek frigo. Uprawy w gruncie lub podłożach. |
|
◆ po przyjęciu się sadzonek – rozwinięty 2.–3. liść |
0,2–0,4 l/ha |
◆ rozwój liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek kwitnienia |
0,2–0,4 l/ha |
◆ rozwój i dojrzewanie pierwszych owoców |
0,2–0,4 l/ha |
◆ okres owocowania: 1–3 zabiegi co 14–21 dni |
0,2–0,4 l/ha |
TRUSKAWKA – produkcja sadzonek – produkcja sadzonek zielonych świeżokopanych |
|
◇ Wiosna: rozwój liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Wiosna: początek wzrostu rozłogów |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Początek lata: wzrost wydłużeniowy rozłogów i tworzenie rozetek liściowych na rozłogach |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Lato: rozwój, wzrost i ukorzenianie się sadzonek |
0,2–0,4 l/ha |
TRUSKAWKA – produkcja sadzonek – produkcja sadzonek doniczkowanych |
|
◇ POLOWE PLANTACJE MATECZNE – wiosna: rozwój liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ POLOWE PLANTACJE MATECZNE – wiosna: początek wzrostu rozłogów |
0,2–0,4 l/ha |
◆ POLOWE PLANTACJE MATECZNE – początek lata: wzrost wydłużeniowy rozłogów i tworzenie rozetek liściowych na rozłogach |
0,2–0,4 l/ha |
◆ SADZONKI DONICZKOWANE: 5.–7. dzień po sadzonkowaniu |
podlewanie lub opryskiwanie: |
TRUSKAWKA – produkcja sadzonek – produkcja sadzonek frigo |
|
◇ Wiosna: rozwój liści |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Wiosna: początek wzrostu rozłogów |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Początek lata: wzrost wydłużeniowy rozłogów i tworzenie rozetek liściowych na rozłogach |
0,2–0,4 l/ha |
◆ Lato: rozwój, wzrost i ukorzenianie się sadzonek |
0,2–0,4 l/ha |
POMIDOR |
|
◆ rozwinięty 5.–7. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 15–17) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ widoczny 1.–3. kwiatostan ( BBCH 51–53) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ otwarty pierwszy kwiat na 1.–3. kwiatostanie (BBCH 61–63) |
0,2–0,4 l/ha |
◇ pierwszy owoc osiągnął typową wielkość na 1.–2. gronie (BBCH 71–72) |
0,2–0,4 l/ha |
PAPRYKA |
|
◆ rozwinięty 3.–7. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 13–17) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ widoczny 1.–3. pąk kwiatowy ( BBCH 51–53) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ widoczne 9 lub więcej pąków kwiatowych – początek kwitnienia (BBCH 59–61) |
0,2–0,4 l/ha |
OGÓREK |
|
◆ rozwinięty 6.–8. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 16–18) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ rozwój pędów bocznych pierwszego rzędu (BBCH 21–29) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ na pędzie głównym widoczny zawiązek 1.–2. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 51–52) |
0,2–0,4 l/ha |
◇ na pędzie głównym widoczny zawiązek 6.–7. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 56–57) |
0,2–0,4 l/ha |
DYNIA |
|
◆ rozwinięty 6.–8. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 16–18) |
0,2–0,4 l/ha |
◇ rozwój pędów bocznych pierwszego rzędu (BBCH 21–29) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ na pędzie głównym widoczny zawiązek 1.–2. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 51–52) |
0,2–0,4 l/ha |
CEBULA |
|
◆ wyraźnie widoczny 3.–5. liść |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek formowania się główki cebuli |
0,2–0,4 l/ha |
◆ główka cebuli osiąga 30–50% typowej wielkości |
0,2–0,4 l/ha |
CZOSNEK |
|
◆ wyraźnie widoczny 3.–5. liść |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek formowania się główki czosnku |
0,2–0,4 l/ha |
◆ główka czosnku osiąga 30–50% typowej wielkości |
0,2–0,4 l/ha |
POR |
|
◆ wyraźnie widoczny 3.–5. liść |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początek formowania się części przeznaczonej do zbioru |
0,2–0,4 l/ha |
◆ część przeznaczona do zbioru osiąga 30–50% typowej wielkości |
0,2–0,4 l/ha |
WARZYWA CEBULOWE - produkcja rozsady |
|
◆ wzrost liści |
podlewanie lub opryskiwanie: |
BROKUŁ |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ początek rozwoju róży |
0,2–0,4 l/ha |
KALAFIOR |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ początek rozwoju róży |
0,2–0,4 l/ha |
KAPUSTA GŁOWIASTA BIAŁA |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ początek formowania się główki |
0,2–0,4 l/ha |
KAPUSTA GŁOWIASTA CZERWONA |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ początek formowania się główki |
0,2–0,4 l/ha |
KAPUSTA PEKIŃSKA |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ początek formowania się główki |
0,2–0,4 l/ha |
KAPUSTA WŁOSKA |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ początek formowania się główki |
0,2–0,4 l/ha |
KAPUSTA BRUKSELSKA |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ początek formowania się pąków bocznych (główek liściowych) |
0,2–0,4 l/ha |
KALAREPA |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści |
0,2–0,4 l/ha |
RZODKIEWKA |
|
◆ po wschodach roślin – rozwój liści |
0,2–0,4 l/ha |
JARMUŻ |
|
◆ po przyjęciu się rozsady – rozwój liści ◆ intensywny wzrost masy liściowej |
0,2–0,4 l/ha |
WARZYWA KAPUSTNE – produkcja rozsady |
|
◆ rozwój pierwszych liści właściwych |
podlewanie lub opryskiwanie: |
MARCHEW |
|
◆ faza 3.–4. liścia (BBCH 13–14) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ korzeń zaczyna się poszerzać, średnica ›0,5 cm – korzeń osiąga 30% typowej średnicy (BBCH 41–43) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ korzeń osiąga 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47) |
0,2–0,4 l/ha |
PIETRUSZKA |
|
◆ faza 3.–4. liścia (BBCH 13–14) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ korzeń zaczyna się poszerzać, średnica ›0,5 cm – korzeń osiąga 30% typowej średnicy (BBCH 41–43) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ korzeń osiąga 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47) |
0,2–0,4 l/ha |
PASTERNAK |
|
◆ faza 3.–4. liścia (BBCH 13–14) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ korzeń zaczyna się poszerzać, średnica ›0,5 cm – korzeń osiąga 30% typowej średnicy (BBCH 41–43) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ korzeń osiąga 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47) |
0,2–0,4 l/ha |
SELER |
|
Rozsada ◆ rozwinięty 1.–2. liść właściwy (BBCH 11–12) |
podlewanie lub opryskiwanie: |
Uprawa w gruncie ◆ faza 5.–6. liścia (BBCH 15–16) ok. 7 dni po wysadzeniu rozsady |
0,2–0,4 l/ha |
BURAK ĆWIKŁOWY |
|
◆ faza 2–4 liści właściwych /1–2 pary liści (BBCH 12–14) |
0,2–0,4 l/ha |
◆ początkowy rozwój korzenia spichrzowego, ø ›2 cm (BBCH 41–43) |
0,2–0,4 l/ha |
SZKÓŁKI DRZEW I KRZEWÓW OZDOBNYCH |
|
◆ od początku każdego sezonu wegetacyjnego: 2–3 zabiegi co 21–28 dni |
podlewanie lub opryskiwanie: |
PRODUKCJA ROZSADY ROŚLIN OZDOBNYCH |
|
◆ rozwój liści: 1–2 zabiegi co 7–21 |
podlewanie lub opryskiwanie: |
◆ początek rozwoju pąków kwiatowych |
podlewanie lub opryskiwanie: |
PRODUKCJA ROŚLIN OZDOBNYCH DONICZKOWYCH |
|
◆ rozwój liści: 2–3 zabiegi co 7–21 dni |
podlewanie lub opryskiwanie: |
TRAWNIKI, POLA GOLFOWE |
|
◆ w okresie wegetacji: 2–5(8) zabiegi co 21–28 dni |
podlewanie lub opryskiwanie: |
ROŚLINY OZDOBNE ZIELNE (jednoroczne, dwuletnie i byliny) |
|
◆ rozwój liści: po wschodach roślin uprawianych z siewu / po przyjęciu się sadzonek gatunków uprawianych z rozsady / po wznowieniu wegetacji wiosennej roślin dwuletnich i bylin |
podlewanie lub opryskiwanie: |
◆ intensywny wzrost roślin |
podlewanie lub opryskiwanie: |
◆ przed kwitnieniem |
podlewanie lub opryskiwanie: |
DRZEWA I KRZEWY OZDOBNE |
|
◆ od wznowienia każdego sezonu wegetacyjnego – do końca lata: 2–3 zabiegi co 21–28 dni |
podlewanie lub opryskiwanie: |